Leven in volheid – het boek

'Een aanstekelijk pleidooi om ja te zeggen tegen het avontuur van het leven'

Leven in volheid, voor jezelf en de ander. Daar nodigt geloof toe uit. Christelijke verbeelding, met Jezus als leermeester, helpt ons om de complexiteit van het leven te omarmen.

 

Bondgenoten ziet Radcliffe in romanschrijvers, dichters en filmmakers, ‘en iedereen die de schoonheid en de rommeligheid van het menselijk leven begrijpt, of ze nu gelovig zijn of niet’.

Vol mensenkennis, humor en taalplezier is Leven in volheid een aanstekelijk pleidooi om ja te zeggen tegen het avontuur van het leven. ‘Met oren en ogen wijd open.’ Met een voorwoord van Erik Borgman.

“Een aanstekelijk boek” – Erik Borgman

“In een tijd van crises en wantrouwen getuigt Timothy Radcliffe onbeschaamd enthousiast over het evangelie. Een hoopvol en krachtig boek.”  Stephan van Erp, Hoogleraar theologie (Leuven)

“Leven in volheid is een mooi boek voor de winter. De decembermaand is donker en ook na de zonnewende is het licht nog ver weg. Dan heb je iets aan een boek als dat van Radcliffe, dat moedgevend wil zijn: het ‘Licht der wereld’ geeft kiemkracht voor een werkelijk goed leven, in volheid.” – Tjerk de Reus in het Friesch Dagblad – 17 december 2021

Timothy Radcliffe o.p. (1945) is  voormalig overste van de (internationale) dominicaner kloosterorde. Hij schreef meerdere boeken.

Bestel hier het boek bij Skandalon.

Timothy Radcliffe kon maandenlang niet spreken! Een hard gelag voor een prediker, hoewel hij er ongetwijfeld ook de ironie van inziet.

Half augustus 2021 werd de auteur geopereerd aan kanker in zijn kaak, een ingrijpende operatie.

Kort tevoren sprak hij bovenstaande boodschap in voor de twaalf predikers en kunstenaars, die elkaar op 2 september voor het eerst ontmoetten.

Verschijnt bij Skandalon

Leven in volheid_omslag.indd
timothy radcliffe

Timothy Radcliffe